Rabu, 26 Disember 2012

2 BULAN TRN 2 KG DGN ESP

Seperti biase breakfast pagi admin dengan ESP Shaklee. Mesti ramai yang tertanya-tanya, cukup ke amik ESP je ???

esp

 

Jom kite tgk testimoni dan Khasiat ESP.

Ibu Elmyasna: "salam semua..
selalunye bace testimoni org je,skrg sy nk share ckit.sy da amalkan esp 2bln.alhamdulillah,dlam mase 2bln berat sya da trun 6kg dari 63kg.saye rase xlapar,xpnat.mmg terkjut sgt..
bukan tu je,,esp membantu sy susu jd pekat,anak pun da xbgun mlm mcm sblm ni.mmg sgt membantu..selain tu,,ramai yg tegur kulit muka kelihatan berseri2..
ESP mmg best!!!,,thanks shaklee.."

Hurmmm...2 bln trn 6kg.Terbaikkkkan????

Selasa, 25 Disember 2012

Shaklee Ostematrix : Tiada lagi sembelit, tiada lagi kejang, kebas, lenguh dan hidup semakin sihat

Tahukah anda antara byk2 vitamin Shaklee yang cepat terasa kesannya.. adalah Ostematrix.. Sebab tu kalau siapa2 tanya saya, apa vitamin utk org selalu letih.. lenguh2, sakit belakang... hmm saya jawab.. Memadai anda cuba Ostematrix...Ostematrix mengandungi gabungan sempurnabatu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat.

Apa kandungan yang terdapat dalam ostematrix?

    mengurangkan gejala PMS
  • 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang
  • 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
  • Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  • Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang 

OsteMatrix juga membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengurangkan gejala PMS .Ia juga membantu dalam pengecutan otot dan transmisi saraf.

Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?
  • Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
  • Terbukti secara klinikal
  • Mudah ditelan dan mudah diserap badan
  • VITAMIN SEMULAJADI!
Siapa yang perlu mengambil OsteMatrix Shaklee?
  • Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian.
  • Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
  • Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minum minuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggu penyerapan kalsium
  • Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
  • Ibu hamil dan menyusukan anak
  • Wanita yang mengalami gejala PMS
  • Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
  • Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain
Jom share testimoni... 











HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER yanaliciouss TERSAYANG.


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Rabu, 19 Disember 2012

Alamak!!!! Susu saya merundum!!!! Punca dan cara mengatasi

punca susu merundum

Kebanyakkan ibu-ibu yang menghubungi saya untuk mendapatkan Set Penyusuan adalah kerana susu merudum. Oleh itu, di sini saya menekankan kepada bakal-bakal ibu yang ingin menyusukan bayi anda apabila lahir. Pastikan membuat persediaan awal untuk menghadapi alam penyusuan. Jangan di saat-saat susu sudah merudum barulah mencari penyelesaian. Kemudian bergantung harap kepada supplement sepenuhnya. Jangan begitu, Supplement adalah bertindak sebagai pelengkap kepada nutrien seharian. Banyakkan membaca untuk mencari ilmu tentang penyusuan dan sediakan kekuatan mental dan psikologi sepenuhnya. Dan tidak kurang juga anda harus bersemangat dan mempunyai matlamat yang satu iaitu ingin menyusukan anak sehingga 2 tahun. Keyakinan kepada keupayaan diri sendiri itu amatlah penting.


Majoriti ibu-ibu yang  menyusu akan segera mencari alternatif ingin membeli milk booster jika susu merudum. Selain Milk Booster ada perkara lain yang anda perlu tahu yang menjadi punca susu merudum. Anda masih lagi perlu menjaga keperluan yang lain. Seperti menjaga pemakanan, pengurusan stress, minum air dengan cukup dan sebagainya. Entry kali ni saya sekadar ingin berkongsi info tentang punca kenapa susu merudum. Nanti kalau dah ambil milk booster tapi susu masih merudum, sudah tentu lagi stresskan? Jadi jom semak, ada tak perkara-perkara dibawah yang berlaku pada diri anda : 
1. Stress

Semua orang akan menghadapi stress tidak kira bagi ibu yang berkerjaya ataupun ibu yang bekerja dirumah. Kita tidak boleh lari dari stress, tapi kita perlu tahu macam mana nak tangani stress. Ada juga diantara kita yang tidak sedar langsung yang kita sebenarnya stress.

Kalau badan stress susu pun takut nak keluar kan? Jadi ibu -ibu yang menyusu gembirakan diri anda. Terutama semasa sesi mengepam/memerah. Bayangkan anda berada bersama-sama anak anda. Ataupun bagi ibu yang menyusu secara direct,semasa menyusukan anak, usap-usapkan kepala . Ianya pasti dapat menenangkan hati ibu.


2. Teknik penyusuan yang salah

Teknik menyusu yang salah akan menyebabkan susu tidak dapat dikosongkan sepenuhnya. Ibu juga akan mengalami puting yang melecet kerana proses lekapan pada aerola yang tida betul. Bayi hanya menghisap bahagian puting sahaja.

Cara kedudukan penyusuan yang salah juga penting bagi menjaminkan anak dan ibu selesa sewaktu sesi penyusuan.


3. Kurang pam atau perah

Ini biasanya berlaku bagi ibu-ibu yang berkerja, sepanjang siang tidak berjumpa dengan bayi, sepatutnye anda kena rajin pam/perah (setiap 2 jam). Untuk ibu yang dirumah, sentiasa menyusu secaradirect. Kerana rangsangan daripada bayi salah satu faktor untuk susu dihasilkan melalui konsep supply vs demand . Makin kerap kantung susu dikosongkan makin cepat susu dihasilkan.


4. Tidak cukup rehat

Badan yang penat dan tidak cukup rehat juga akan menyebabkan susu merudum. Oleh itu, walaupun sibuk macam mana. Sebagai ibu yang menyusu anda perlu bijak untuk menguruskan masa untuk rehat.


5. Masalah hormon dan kesihatan

Bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan, perlulah meminta nasihat doktor jika anda ingin menyusu. Kerana kebiasaan apabila kesihatan badan terganggu susu tidak dapat dihasilkan.


6. Penggunaan pil perancang

pil perancang memusnahkan vitamin B dalam badan, sedangkan ibu-ibu menyusu memerlukan vitamin B untuk menghasilkan susu.


7. Pengambilan pil antibiotik

Kebiasaannya antibiotik diambil oleh ibu yang demam. Cara untuk mengelakkan pengambila antibiotik, anda boleh mengambil vitamin C ( 2 biji) kerana vitamin C bertindak secara semulajadi dalam membina antibodi.


8. Teknik pam yang salah / pam tak cekap

Ibu-ibu perlu pelajari teknik mengepam yang betul jika menggunakan pam. Kerana jika salah teknik menggunakan pam akan menyebabkan kantung susu tidak dapat dikosongkan sepenuhnya. Menggunakan teknik marmet (perah dengan tangan) juga merupakan salah satu penyelesaian yang terbaik bagi mereka yang tidak mahir menggunakan pam. Mudah dan jimat juga.


9. Pemakanan yang tidak seimbang

Ibu yang menyusu perlu mengamalkan pemakanan seimbang. Cukup lengkap dari segi karbohidrat, protein, serat dan garam mineral. Tapi mampukah kita untuk mengambil semua makanan? Dan kita juga tidak lari dari mengambil fast food. Diet harian kita akan tersasar bila ada hari-hari yang kita tidak mengambil makanan seimbang. Disinilah supplements berfungsi iaitu untuk melengkapkan nutrien harian yang diperlukan oleh badan.

Ibu yang menyusu tidak boleh sama sekali minum minuman berais. Kerana ini boleh menyebabkan susu menjadi kontang. Air minuman bergas. Air berkafein, kerana kafein boleh menyebabkan penghasilan susu terganggu.

Diatas adalah antara sebahagian punca-punca yang menyebabkan susu merudum. Apabila kita dah tahu punca yg membuatkan susu kurang, barulah kita cari jalan penyelesaian kerana saya nak anda tahu milk booster bukan semata-mata jalan penyelesaian kepada susu merudum. Saya nak ibu-ibu semua tahu kepentingan vitamin kepada tubuh badan kerana ia membantu tubuh menjadi sihat dan melancarkan proses penghasilan susu ibu di tambah pula jika teknik hisapan bayi dan kerapan pam/perah yang konsisten.

sumber : whitey mommy

Selasa, 18 Disember 2012

Slimming Set Shaklee sentiasa selamat dan berkesan

Alhamdulillah..semakin ramai ibu-ibu yang telah berjaya menurunkan berat badan dengan slimming set Shaklee. Menurunkan berat badan bukanlah sesuatu yang mudah terutama bagi mereka yang tidak mengamalkan senaman. Dengan itu pengambilan suplement untuk membantu dalam mempercepatkan pembakaran lemak adalah langkah terbaik.Justeru itu, dengan pengambilan slimming set Shaklee sememangnya sangat membantu bagi mereka yang betul-betul serius dalam menurunkan berat badan.


Apa yang terkandung dalam slimming set Shaklee?

Di dalam slimming set Shaklee terdapat lecithin yang berfungsi untuk memecahkan lemak, protein untuk meningkatkan metabolisme badan, dan mengelakkan badan naik semula dengan mudah dan juga detox yang berfungsi membuang semua lemak-lemak yang telah dipecahkan tadi. Dengan itu, lemak-lemak ini akan  diangkut keluar daripada badan. Maka bermulalah proses pelangsingan badan yang mana size xxxL ke size L, M, S mengikut target yang anda mahukan.

Jom share testimoni..menurut Acik Zaa'Din..berat badan beliau berjaya turun 3kg hanya dengan mengamalkan lecithin dan alfalfa..wow!!!! so amazing!!


slimming set shaklee

Testimoni seterusnya daripada pn. Hasmah


Testimoni dari ainul fadzillah mustafa


Seronok kan baca testimoni mereka yang telah berjaya? Alhamdulillah....Anda bila lagi?

Slimming set Shaklee terdiri daripada 3 komponen yang lengkap
  • Lecithin
  • Chinch
  • Herblax
Bagi yang menyusukan anak, slimming set yang sesuai dan selamat digunakan
  • Lecithin
  • ESP / Mealshake
  • Herblax


Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim
& jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare
HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUSS TERSAYANG

Ahad, 16 Disember 2012

SHAKLEE GLA KOMPLEKS MEMBANTU KEHAMILAN?



RAMAI wanita sering menganggap kitaran haid tidak teratur sebagai perkara biasa dan tidak diberi perhatian serius. Malangnya, masalah berkenaan mungkin menjadi punca kesukaran untuk menimang cahaya mata kelak.

Menurut Perunding Obstetrik dan Sakit Puan Pusat Perubatan Pantai Cheras, Dr Suriati Akmal Mahari, kitaran haid yang tidak menentu antara gejala menunjukkan seseorang wanita itu mungkin mengalami sindrom ovari polisistik (PCOS), punca lazim menyebabkan seseorang itu kurang subur.


“PCOS adalah satu keadaan penyakit sistem reproduksi yang berlaku ketidakseimbangan hormon dalam badan yang memberi kesan terhadap kitaran haid dan ovulasi. Kajian menunjukkan 90 peratus wanita yang mengalami haid tidak teratur mengalami PCOS dan 30 peratus yang tidak mengalami haid langsung didapati mengidap PCOS.

“Ia adalah masalah paling lazim yang menyebabkan seseorang wanita itu gagal hamil, tetapi malangnya sehingga kini tidak ramai yang menyedarinya"

gla membantu kehamilan


Oleh itu sangat penting bagi seseorang wanita yang mengalami masalah kelewatan datang haid atau tidak datang haid untuk membuat ultrasound scanning - ianya penting bagi mengesan cyst atau ketumbuhan yang merbahaya yang mugkin boleh berlaku.

Jika tidak mempunyai sebarang penyakit, syukur Alhamdulillah..Apa yang  anda perlu lakukan adalah dengan menjaga corak pemakanan anda, memastikan rehat yang secukupnya serta mengambil suplement untuk membantu menstabilkan hormon dalam tubuh badan anda. Dengan itu anda seharusnya mencuba GLA SHAKLEE. InsyaAllah..pengambilan GLA Shaklee yang konsisten mampu membantu menstabilkan hormon wanita disamping melegakan kesakitan yang sering berlaku sebelum atau ketika haid.



Bagaimana GLA membantu anda untuk cepat hamil?
GLA mampu menurunkan kolesterol dan membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu menghasilkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan.

Bagaimana GLA membantu merawat PMS (senggugut)?
Apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, simptom ini berlaku akibat kekurangan GLA (Gama Linolenic Acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi kekurangan GLA itu tadi, pengambilan GLA complex adalah sangat diperlukan.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? 
GLA membantu seseorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Biasanya sekali dalam tempoh sebulan seseorang  wanita akan menghasilkan cecair yang sebegitu menunjukkan waktu subur. Namun tak semua cecair yang dihasilkan "subur".



Disinilah fungsi GLA membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan dan seterusnya dapat membantu sperma untuk berenang ke uterus, dan menuju ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam falopio selama 5 hari. 

Jadi kepada puan-puan yang masih belum dikurniakan anak, cubalah periksa cecair serviks anda. Sekiranya anda dapati cecair itu tebal, kecoklatan dan kering, itu petanda kurang baik kerana ia boleh menghalang persenyawaan. Kesimpulannya sangat penting untuk megetahui dan mengenali "cecair kesuburan" ini.

Pasti ada yang tertanya-tanya, bagi yang dah subur bila ambil GLA adakah ertambah-tambah subur? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, untuk yang dah sememangnya subur, tak la bertelur sampai 2 hingga 3 kali ye..

Jom share testimoni daripada customer kami..

Testimoni 1



Testimoni 2


Best kan mommies..Sesungguhnya kita hanya berusaha. Allah yang menentukan segala-galanya, yang penting kita sebagai hamba-Nya jangan cepat berputus asa...
Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim
& jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare
HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUSS TERSAYANG
credit: vitaminsemulajadi.com

Sabtu, 15 Disember 2012

Set Berpantang @ Set C

 Apa keistimewaan set berpantang Shaklee?

 

1. Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka kerana adanya zink dalam set ini. Selain mempercepatkan proses penyembuhan luka, ia membantu mengurangkan rambut gugur yang lazimnya dialami oleh ibu dalam pantang.

2. Adanya Vitalea yang berfungsi sebagai multivitamin kepada ibu. Ibu berpantang akan rasa lebih bertenaga dalam menguruskan anak. Cabaran berpantang memerlukan ibu cergas dan sihat.

3. Adanya Vitamin C yang berfungsi memulihkan sel-sel badan, memberikan seri pada wajah si ibu (bukan susuk tau heehe) yang pucat dan kurang berseri semasa dalam pantang.Kandungan Vitamin C memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen yang dikenali boleh menganjalkan kulit.

4. Adanya B Complex yang membantu menghindarkan stress pada ibu dalam pantang. Jangan sampai kita mengalami gila meroyan pulak dalam masa berpantang ini.


Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim & jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare


HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUSS TERSAYANG.

Jumaat, 14 Disember 2012

Sentiasa Hebat seperti Malam Pertama

Sewaktu keinginan yang mendalam untuk bernikah bertandang di hati, kalian anak muda perlu berjuang. Ya, bukan sekadar berusaha, tapi berusaha dengan penuh perjuangan dan kesungguhan untuk menjaga iman dan kehormatan. Berjuang untuk merealisasikan perancangan pernikahan.

 
Soalan saya, bagaimana saya hendak menempuh malam pertama? Apakah persiapan yang perlu saya lakukan? 


TERLEBIH dulu saya ingin mengucapkan tahniah kerana saudara akan menempuh alam perkahwinan tidak lama lagi. Malam pertama adalah detik yang dinantikan penuh debaran oleh semua pasangan yang menempuh gerbang perkahwinan. Semestinya, semua pasangan inginkan malam pertama yang menggembirakan, hebat dan penuh kenangan.

 Apakah Suplement yang boleh buat kami bedua sentiasa seperti malam pertama?

Soalan yang tepat untuk yang bakal berkahwin dan telah mendirikan rumah tangga. Disini, saya akan dedahkan khasiat-khasiatnya:

 1. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:-
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Milk booster

 2. Vitamin E  Untuk lelaki, membantu dari segi kesuburan sperm, meningkatkan pergerakan sperma, menambah bilangan sperma  dan improve sexual drive:-
  •  Improved Sperm motility 
  •  Increase Sperm count 
  •  Boosted libido

Untuk perempuan pula,  membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan disamping itu juga, terdapat khasiat lain seperti:-

  • Mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.  
  • Sangat membantu dalam aspek kesuburan.  
  • Membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. 
  • Membantu mempercepat proses baik luka.
  • Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
  • Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim
& jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare
HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUS TERSAYANG
 Selamat pengantin baru!

Selasa, 11 Disember 2012

Set J - Set Ibu Mengandung

set ibu hamil
PERNAHKAH anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa mengandung? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang 'biasa' semasa hamil.Tahukah anda bahawa seorang dalam setiap tiga wanita, mengalami masalah ini kerana anemia atau kekurangan zat besi. Disebabkan masalah kesihatan ini tidak disahkan dan tidak dirawat, ramai ibu dan bayi mengalami kesan kesihatan dalam jangka panjang.


Sekiranya mommies mengalami situasi di atas, cubalah set J (set ibu mengandung) InsyaAllah..anda akan dapat merasakan kesannya dan perbezaannya.

Set kehamilan kami terbahagi kepada 2:
  • Set J1 (trimester pertama) ~ Vitalea, Vitamin B compleks, Vitamin C, Ostematrix
  • Set J2 (trimester kedua &ketiga) ~ Vitalea, Vitamin B compleks, Vitamin C, Ostematrix, Omega
Jom kita lihat fungsinya satu-persatu:

Vita-lea Iron formula :
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Mengandungi iron formula yang membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.

B complex 
Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
Vitamin C 
membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Ostematrix :
kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
OmegaGuard :
membantu pembentukan sel otak janin. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke-4 kehamilan (trimester ke-2). Anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3 juga mempunyai nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan, kemampuan berbicara, lamanya waktu berbicara, dan jumlah kosa kata yang mereka miliki berbanding dengan kanak-kanak yang ibunya tidak mengambil Omega-3.
Nota penting : Sekiranya anda berhasrat ingin mengambil set kehamilan diatas, obimin dan folic acid yang dibekalkan oleh doktor tak perlu anda ambil ye.

Ok..tiba masanya nak share testimonial mommies yang sangat berpuas hati dengan set J ni..

Testimoni 1

Testimoni 2 


Alhamdulillah...best kan mommies? Apa salahnya kita laburkan sedikit wang demi kesihatan diri dan kesihatan baby tersayang..Mencegah itu lebih baik daripada merawat..


HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUS TERSAYANG


    Atasi Payudara Lembik Dan Kendur

    atasi payudara kendurPayudara merupakan aset penting untuk wanita. Memiliki payudara yang cantik merupakan impian semua wanita termasuklah sama ada wanita yang belum berkahwin mahu pun sebaliknya. Kecantikan payudara bukan sahaja untuk kesihatan, tetapi juga untuk keyakinan diri.Apa punca payudara menjadi kendur dan lembik ye? Mesti ramai yang akan mengatakan proses penyusuan merupakan punca utama kan?

    Jom kita selongkar antara punca-punca payudara kendur ye mommies..
    • Ketika pada wanita hamil biasanya bentuk payudara wanita akan ikut membesar dan semakin besarnya bentuk payudara tersebut tentunya membuat beban otot disekitar payudara semakin besar ke arah bawah, hal ini boleh membuatkan payudara menurun. Untuk itu pilihan bentuk bra yang tepat dan boleh menyokong bentuk payudara Anda yang membesar pada masa kehamilan. 
    • Pada wanita yang sudah melahirkan dan menyusui tentunya hal ini memang nak tak nak akan menjejaskan payudara anda, maka sesudah Anda selesai menyusui, segera lakukanlah perawatan terhadap payudara Anda agar bentuk payudara tidak kendur. 
    • Bagi yang memang memiliki payudara cukup besar, aktiviti yang sering membuat payudara bergoncang-goncang juga tidak baik bagi payudara dan boleh mempengaruhi bentuk payudara dalam jangka panjang. 
    • Pemilihan bra yang kurang tepat juga boleh membuat payudara tidak indah lagi, kerana bentuk dan ukuran bra yang tidak tepat tidak mampu menyokong keseluruhan payudara dengan baik. 
    •  Ada beberapa wanita yang terbiasa untuk tidak memakai bra. Hal ini boleh membuat bentuk payudara menjadi kendur, apa lagi bila ukuran payudara wanita tersebut juga besar, maka tekanan akan semakin besar dan payudara menegndur ke bawah.
    • Faktor umur. Semua manusia akan melalui fasa tua atau aging..Semakin umur meningkat, jumlah kolagen dalam badan turut berkurangan. Malah pada umur awal 20-an lagi jumlah kolagen yang tinggal hanya beberapa peratus sahaja! Apabila kolagen yang bertindak sebagai gam kepada sel2 badan mula berkurang, maka tak hairanlah kulit dan payudara kita mudah menjadi kendur. Macam dalam anotomi diatas, payudara kita tiada otot, cuma ada ligamen, tisu penyambung dan kulit sebagai penyokong..jadi yang menguatkan struktur kulit kita tadi adalah kolagen..sebab tu penting sangat kolagen ni.
    Persoalannya..bagaimana nak maintainkan keanjalan payudara kita supaya kelihatan cantik dan menawan?

    Cara yang paling mudah adalah dengan menjaga pemakanan dengan mengambil makanan tambahan dalam diet harian anda. Tingkatkan pengambilan protein kerana protein sangat diperlukan untuk menjaga nada otot dan pejal.Protein juga menyediakan Kolagen yang sangat diperlukan. Di syorkan tiga hingga empat kali sehari pengambilan makanan yang mengandungi protein Antara makanan yang tinggi protein ialah ikan, telur, ayam dan daging. Namun masalah yang dihadapi ialah apabila makanan ini digoreng dengan minyak biasa, ia akan disertai dengan kolestrol dan ini menyebabkan kekangan yang besar maka oleh kerana ini merupakan antara sebab mengapa ramai yang memilih supplement dalam melengkapkan mana-mana zat dan nutrien yang kurang dalam badan.

    Dengan itu, supplement yang paling sesuai untuk menjaga dan memelihara kecantikan payudara adalah ESP (Energizing Soy Protein). Saya sendiri telah mencubanya..Alhamdulillah..sememangnya sangat membantu, suami pun suka...hehe. Nak tau lebih lanjut tentang ESP, boleh click sini

    Jom mommies, miliki ESP sementara stok masih ada, sangat sangat hot tau ESP ni..rugi tak cuba, ESP bukan khusus untuk payudara sahaja, malah anda akan dapat banyak kebaikan kesan pengambilan ESP yang konsisten..anda akan dapati kulit anda semakin gebu, cantik dan berseri-seri gitew..manakala tubuh badan anda akan rasa bertenaga dan banyak lagi khasiat.

    Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim


    & jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare


    HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMEr YANALICIOUS TERSAYANG
     





    Ahad, 9 Disember 2012

    Hampir Berputus Asa Dengan Hidup ~ Syukur Eu Four Set Membantu

    Salam mommies..hari ni nak share testimonial daripada pn. Ellina yang telah mencuba set Eu Four Pack. Menurut beliau, kesihatannya semakin teruk sejak bersalin anak ke-dua sehinggakan tak larat nak memasak, mengemas rumah, badan pula rasa sengal-sengal dan kebas dan muka kelihatan pucat tak bermaya.Selain daripada itu selalu rasa moody, sentiasa berfikiran negatif dan hampir berputus asa dengan hidup.

    eu four set terbaik

    Pn Ellina telah mencuba set eu four pack sebagai alternatif untuk mengatasi masalah beliau. Dan untuk pengetahuan mommies, tak sampai seminggu pengambilan set ini, beliau telah dapat merasakan perubahan yang sangat positif, rasa mula bertenaga walaupun belum mencapai 100%. Beliau juga rasa sangat gembira kerana dapat menguruskan anak-anak dengan baik. Dan yang seronoknya lagi, susu bertambah meriah, kulit menjadi cantik dan masalah penghadaman dapat diatasi..

    Best kan mommies? Ada yang masih tak percaya? Jom kita ikuti real testimoni datipada pn..  Ellina sendiri..


    Dan akhir sekali pn Ellina menyatakan yang beliau sangat berpuas hati dengan set eu four pack ni..Syukur Alhamdulillah..

    Apa yang terkandung dalam set Eu Four Pack ni ye?
    Vita-lea Iron formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
    B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
    Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
    Ostematrix : kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
    Pengambilan Kalsium turut membantu dalam pelawasan dan juga penyusuan susu ibu. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.
    Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim & jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare



    HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUSS TERSAYANG.
     * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.




    Khamis, 6 Disember 2012

    Set Bersalin Shaklee ~ Memang Tebaik!!!!!!!!

    Set bersalin terbaik

    Zaman sekarang ni memang mudah sangat nak dapatkan set bersalin/berpantang. Betul tak mommies.. Tak kira sama ada yang moden seperti kapsul2, krim dan yang seumpamanya. Ia juga terdapat dalam pelbagai jenama yang terdapat di pasaran. Manakala  yang tradisional seperti jamu serbuk, pilis, param boleh diperolehi dari tukang2 urut atau bidan. Tidak dinafikan semua ini bagus untuk kesihatan ibu-ibu yang sedang berpantang


    Namun demikian, di zaman sekarang, rata-rata bayi yang lahir akan mendapat jaundis.Dan apabila ianya berlaku, kebiasaannya nurse atau doktor akan sarankan kepada ibu-ibu supaya menghentikan pengambilan segala jamu sehinggalah bayi benar-benar pulih dan bebas dari jaundis.Akibatnya jamu-jamu yang dibeli tadi terbengkalai dan ibu-ibu tak mendapat kesihatan yang secukupnya. 


    Dengan adanya Set Bersalin/Berpantang Shaklee ini, ianya lebih selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi.  Alhamdulillah, khasiat dari vitamin Shaklee memang boleh dirasai dan sangat berkesan kerana ia mudah diserap tubuh kerana dari sumber semulajadi bukan sintetik. Dengan Shaklee, kajian telah dilakukan lebih 50 tahun oleh pakar. Ianya selamat bukan sahaja untuk ibu yang baru bersalin, menyusu malah untuk orang ramai, kanak-kanak dan orang yang dalam proses pemulihan dan baru lepas operation.

    Apakah vitamin-vitamin dalam Set Bersalin/Berpantang Shaklee ni???

    B Complex
    B Complex membantu mengatasi kelesuan, penting bagi kesihatan mental mambantu mencegah kemurungan (meroyan) dan sebagai penenang (anti stress). Perlu bagi urat saraf. Untuk ibu-ibu yang baru melahirkan anda memerlukan B Complex bagi mengatasi masalah kelesuan dan dapat mengatasi kemurungan atau meroyan.
    Vitamin C (Sustaine Realease Vita-C)
    Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan. Bagi ibu-ibu yang baru melahirkan sudah tentu anda inginkan luka cepat pulih dan Vitamin C adalah jawapan kepada masalah tersebut.

    Vitalea (Multivitamin with iron)

    Multivitamin mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral, menambah kepada apa-apa makanan yang kurang di dalam badan kita. Sangat bagus diambil oleh ibu-ibu yang berpantang kerana kita tahu bahawa semasa berpantang banyak makanan yang tidak boleh diambil, dan multivitamin adalah pilihan terbaik bagi menggantikan makanan tersebut. Iron juga penting untuk ibu yang telah kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan.

    Zinc Complex

    Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim), bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan. Selain itu zinc juga membantu untuk mengurangkan masalah keguguran rambut selepas melahirkan.Yang penting sekali ialah zinc dapat membantu dalam masalah "kedinginan" selepas bersalin.


    Sebagai tambahan untuk ibu-ibu berpantang boleh juga mengambil Energizing Soy Protein (ESP) sebagai minuman harian anda dan Ostematrix (Kalsium Magnesium with vitamin D), kedua-dua supplement ini boleh mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan melancarkan air susu ibu serta dapat melawaskan pembuangan.

    Jom kita kongsikan testimoni ibu-ibu yang sangat berpuas hati dengan set berpantang kami:

    Testimoni 1


     Testimoni 2


    Alhamdulillah...seronok kan mommies?? Ada mommies yang masih ragu-ragu? Cuba dulu..baru tau..bila dah cuba..kompem tangkap cintan ngan vitamin Shaklee..hehe..

    Berminat? Hubungi kami di 011-11181585 / Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim& jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare
    HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUS TERSAYANG



    PENYUSUAN YANG LANCAR DENGAN EU-FOUR PLUS

    Ramai ibu yang tidak menyedari bahawa kesihatan ibu dan nutrisi lengkap adalah antara faktor utama yang mempengaruhi kelancaran proses penyusuan. 


    Dan ramai juga ibu yang menghubungi saya kerana masalah kekurangan susu walaupun baru beberapa hari bersalin. Untuk memastikan proses penyusuan yang lancar lepas bersalin, ibu haruslah amalkan nutrisi lengkap semenjak hamil lagi. Pengambilan protein dan kalsium mestilah lengkap kerana kedua-dua ini adalah antara komponen utama susu ibu. Jadi hari ini saya ingin berkongsi tentang Set Eu-Four Plus yang merupakan antara set terbaik dalam membantu penyusuan. Malah set ini boleh diamalkan semenjak hamil, pantang dan menyusu. Selamat dan tiada kesan sampingan negatif kepada ibu dan bayi



    Apakah Yang Ada Dalam Set Eu-Four Plus?
    --------------------------------------------------
    - Multivitamin dilengkapi Zat Besi
    - Vitamin C
    - B-complex dilengkapi Asid Folik
    - Kalsium dilengkapi Magnesium, Vitamin D dan K
    - Energizing Soy Protein (ESP)

    Kenapa Set Eu-Four Plus?
    ------------------------------
    - Lengkap dengan kesemua vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu dan bayi.
    - Tidak mendatangkan kesan sampingan negatif kepada ibu dan bayi.
    - Selamat untuk ibu hamil dan bayi dalam kandungan. Malah menyokong proses kehamilan dan menyiapkan badan ibu untuk penyusuan yang lancar lepas bersalin.
    - Selamat untuk bayi kecil yang alami jaundice dan tidak menyebabkan bayi cirit-birit seperti mana set penyusuan lain terutama untuk yang dalam berpantang.
    - Membekalkan kalsium dan protein lengkap yang amat diperlukan dalam proses penyusuan dalam bentuk yang mudah diserap oleh badan ibu.
    - Berupaya mempercepatkan penghasilan susu ibu, memberikan tenaga dan menjadikan susu ibu lebih pekat, berkhasiat dan berzat membuatkan bayi lebih kuat dan tidak mudah dijangkiti penyakit.
    Klik dibawah untuk keterangan produk lain.
     Order & info :
    -YANA
    -SHAKLEE ID   966725
    -011-11181585

    Rabu, 5 Disember 2012

    Alfalfa & ESP ~ Kombinasi Milk Booster Terbaik

    Pastinya ramai mommies dah mengetahui yang shaklee mempunyai 4 set penyusuan khas untuk ibu-ibu yang menghadapi masalah penyusuan. Bagi yang masih belum tahu tentang set penyusuan kami, bolek clik DISINI ye.

    Soalan yang biasa diajukan "salam sis..boleh tak kalau saya tak nak ambil set penyusuan, tapi saya just nak ambil ESP dan Alfalfa sebagai milk booster saya? Adakah ia boleh membantu untuk mempercepatkan penghasilan susu badan saya?"

    Jawapan saya "boleh..tak de masalah..coz dua2 suplement diatas adalah antara milk booster terbaik. So bila digabungkan..insyaAllah...hasilnya tidak mengecewakan.."

    Mengapa ESP dan Alfalfa?
    • ESP merupakan milkbooster terbaik. Ia merupakan protein soya yang berkualiti tinggi. Ibu-ibu yang mengambil ESP sebagai supplement penyusuan akan nampak hasilnya seawal seminggu pengambilan dengan syarat minum air sebanyak 3 liter sehari dan pump dengan konsisten iaitu setiap 2 jam / 3 jam sekali.
    • Alfalfa sebagai Galactagouge. Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana ia merangsang dan menambah pengeluaran hasil susu ibu (milk booster). Maka apabila kedua-duanya diambil bersama, insyaAllah..hasilnya tidak mengecewakan.
    Jom kita lihat testimoni pengguna

    Testimoni 1

      
    Testimoni 2  


    Alhamdulillah..seronok rasanya dapat membantu ibu-ibu di luar sana dapat meriahkan susu ibu. Ternyata kedua supplement ni sangat berkesan dan sangat membantu. Tapi pastikan pengambilan air yang mencukupi sebanyak 3 liter wajib dipatuhi dan sesi mengepam setiap 2 atau 3 jam sekali untuk memperlihatkan hasil yang tidak mengecewakan. InsyaAllah...
    Berminat? Hubungi kami di 011-11181585/ Add FB saya https://www.facebook.com/dieyana.rahim
    & jangan lupa like fanpage saya https://www.facebook.com/yanahealthcare
    HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA DAN KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN SELEPAS PEMBELIAN HANYA UNTUK CUSTOMER YANALICIOUSS TERSAYANG

    Selasa, 4 Disember 2012

    Inilah masa yang dinanti-nantikan!  Bersempena promo Dec 2012, anda kini boleh mendapatkan Collagen Powder pada tawaran istimewa Buy 6 Free 1!!

     



    Adakah Anda sedang mengalami simptom-simptom berikut?

    - tak bermaya(KULIT KUSAM)?
    - tiada seri?
    - kulit kedut dan mula kendur?

    - pigmentasi kulit?
    - cepat letih dan lesu?
    - sakit badan dan sendi?
    - mudah lupa?
    - kurang penglihatan?

    Pembelian Buy 6 Free 1 juga akan melayakkan anda mendapat
    ♥ keahlian PERCUMA
    ♥ CASH BONUS pada bulan hadapan
    ♥ PENJIMATAN melebihi RM300
    ♥ peluang untuk menjana pendapatan dengan Shaklee
    ... dan banyak lagi

    Anda tunggu apa lagi? Jom order sekarang!! Nak beli 1 kotak saja? Boleh tak de masalah. Just PM atau SMS/WhatsApp 011-11181585 untuk HARGA YANG SANGAT-SANGAT ISTIMEWA... Serius....Memang berbaloi-baloi...^_^